• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arbeidsjurist

Verschil van inzicht bij de arbeidsjurist

Een arbeidsjurist kunt u inschakelen wanneer er sprake is van een conflict op het werk. Bij een arbeidsconflict zitten de werkgever en de werknemer niet op één lijn. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals de wijze waarop de werkgever verwacht dat de werknemer zijn of haar werk uitvoert, terwijl de werknemer daar andere ideeën over heeft. Het kan ook zijn dat de werknemer moeite heeft met de stijl van leidinggeven door zijn of haar baas. De arbeidsjurist is er om u in zulke situaties te helpen. Heeft u te maken met een conflict op het werk waar u zelf niet helemaal uitkomt? Neem gerust contact met mij op.

Een arbeidsjurist inschakelen bij een conflict

Het komt voor dat de beste oplossing is om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De inhoud hiervan valt te onderhandelen. Hierbij wordt bijstand van een arbeidsjurist als prettig ervaren, omdat onverwachte gevolgen voorkomen worden. Het is zowel voor de werkgever als de werknemer dat hier goede afspraken over gemaakt worden. De arbeidsjurist ondersteunt op dit gebied. 

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Arbeidsjurist

Werkgever en werknemer kunnen samen besluiten tot beëindiging van de samenwerking. In dit geval wordt er een beëindigingsovereenkomst opgesteld. In de beëindigingsovereenkomst worden zaken opgenomen als de opzegtermijn, de uitbetaling van de vakantiedagen en de hoogte van de beëindigingsvergoeding.  Als het initiatief van de beëindiging bij de werkgever ligt en de werknemer van de situatie geen verwijt gemaakt kan worden, geeft een beëindigingsovereenkomst recht op een werkloosheidsuitkering voor de werknemer. Uiteraard moet de werknemer ook aan de overige verplichtingen van de WW voldoen, zoals inschrijven als werkzoekende bij het UWV en voldoende solliciteren. Een arbeidsjurist ondersteunt op al deze gebieden en zorgt ervoor dat de werknemer krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Afspraken komen in een beëindigingsovereenkomst

Over de inhoud en de exacte formulering van de beëindigingsovereenkomst wordt vaak onderhandeld. Werkgever en werknemer laten zich hierbij door juristen bijstaan. Onderhandelingspunten zijn in de regel:

  • De ontslagdatum,
  • Het fictieve opzegtermijn
  • Verlof met behoud van bezoldiging,
  • Vergoeding van scholings- of outplacementkosten,
  • De uitbetaling van vakantiedagen,
  • De hoogte van een beëindigingsvergoeding,
  • Vergoeding voor de kosten rechtsbijstand van de werknemer

De afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst die ook vaststellingsovereenkomst wordt genoemd. Door het inschakelen van een arbeidsjurist in een arbeidsconflict voorkom je onverwachte gevolgen en kan in de onderhandeling het optimale resultaat worden bereikt. In de regel is de werkgever bereid een tegemoetkoming in de kosten voor rechtsbijstand voor de werknemer te betalen.

Heeft u recht op een ontslagvergoeding?

Wanneer komt u in aanmerking voor ontslagvergoeding? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet een arbeidsovereenkomst ten minste 24 maanden geduurd hebben, voordat u in aanmerking komt voor ontslagvergoeding. Daarnaast moet de werkgever het contract beëindigen, niet de werknemer. Bij ontslag op staande voet heeft u nooit recht op een ontslagvergoeding. Wilt u graag weten of u recht heeft op ontslagvergoeding? Weet u niet zeker of u recht heef top een ontslagvergoeding door onduidelijkheden binnen een situatie? Een arbeidsjurist zoals ikzelf helpt u hier graag mee.

Uw conflict snel weer opgelost

Uw conflict snel oplossen met uw werkgever? Neem dan vrijblijvend contact op met onze arbeidsjurist en bel gelijk (026) 84 84 262 of stuur een email naar contact@rechtspraktijkvloet.nl. Bent u ambtenaar? Rechtspraktijk Vloet is naast arbeidsrecht ook gespecialiseerd in ambtenarenrecht en onderwijsrecht. Dit zorgt voor velen voordelen bij het oplossen van een arbeidsconflict. Lees de pagina over ambtenarenrecht en neem zeker contact op!

Ga naar contact

LinkedIn mr. Maria J.M. Vloet


E contact@rechtspraktijkvloet.nl

T (026) 84 84 262
F (084) 74 30 352


NVRA logo

Copyrights Rechtspraktijk Vloet Arnhem | Ontwerp en realisatie door Userflow Interface Design | linkpartners | Arbeidsjurist | Onderwijsrecht | Vakantiedagen en ziekte | Privacy- en Cookieverklaring

Menu icon