• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Maria Vloet

Als juriste doe ik er alles aan om er het beste voor u uit te halen, binnen de mogelijkheden. Vanuit een juridische achtergrond, met oor voor uw verhaal en oog voor de menselijke kant van de zaak. Zodat u daarna op een goede manier, op eigen kracht weer verder kunt. Met perspectief.

Rechtshulp

Ik verleen rechtshulp. Met mijn expertise op juridisch gebied doe ik wat ik het liefste doe: mensen helpen. Ik voel me daarom hulpverlener. Dat past ook bij mij als mens.

Motivatie

Mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel is mijn drijfveer.  De specifieke keuze voor arbeidsrecht komt oorspronkelijk voort uit de ongelijke positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Het gaat in dit werk echt ergens over. Over wezenlijke zaken als bestaanszekerheid, rechten van mensen, identiteit en ontplooiing.

Kernwaarden zijn voor mij dan ook:

  • betrokken
  • deskundig
  • integer.

Arbeidsconflicten

In de praktijk bestaat rechtshulp in veel gevallen uit het oplossen van arbeidsconflict. Conflicten ontstaan vaak door miscommunicatie. Mijn werk bestaat dan ook voor een groot deel uit luisteren, vragen stellen, mensen met elkaar in gesprek brengen, bellen, brieven schrijven, adviseren, onderhandelen, mensen bijstaan bij rechtszittingen. Het is continu afstemmen met beide partijen.

Oplossen conflicten

Goede communicatie is een probaat middel om weer samen door een deur te kunnen.
Als juriste ben ik in feite een communicatiedeskundige die u helpt een arbeidsconflict op te lossen, binnen het kader van de juridische mogelijkheden. Daarbij staan uw belangen en wensen voorop.

Deskundigheid

Ik ben afgestudeerd in arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als juriste, onder andere bij de Algemene Onderwijsbond en Achmea Rechtsbijstand. Sinds 2006 heb ik mijn eigen praktijk voor rechtshulp in Arnhem: Rechtspraktijk Vloet.

Vanaf 2014 werk ik ook als zingevingstherapeut in mijn praktijk Zingeving Arnhem. Voor meer informatie zie www.zingevingarnhem.nl

Meer weten over mijn opleiding en ervaring? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Waarmee kan ik u van dienst zijn? Neemt u contact met me op?

Ga naar contact

LinkedIn mr. Maria J.M. Vloet


E contact@rechtspraktijkvloet.nl

T (026) 84 84 262
F (084) 74 30 352


NVRA logo

Copyrights Rechtspraktijk Vloet Arnhem | Ontwerp en realisatie door Userflow Interface Design | linkpartners | Arbeidsjurist | Onderwijsrecht | Vakantiedagen en ziekte | Privacy- en Cookieverklaring

Menu icon