Rechtspraktijk Vloet werkzaam vanuit Arnhem in het midden van Nederland, bereikbaar op tel. 026 - 84 84 262

arbeidsjurist

Het Juridisch Loket

Bij juridische vragen kun je in Nederland op verschillende manieren hulp inschakelen. Zo zijn er advocaten, juridische adviseurs, rechtsbijstandsverzekeraars, vakbonden, rechtswinkels, sociaal raadslieden en is er een Juridische Loket. 

Wat is het Juridisch Loket?

Het Juridisch Loket is een instelling van de Rijksoverheid en geeft gratis juridisch advies op allerlei rechtsgebieden. Denk daarbij aan vragen over een huur- of koopovereenkomst, familiezaken, boetes en schulden. Ook adviseert het Juridisch Loket bij arbeidszaken. 

Het Juridisch Loket geeft telefonisch en per e-mail eerstelijns advies. Een afspraak maken met een jurist van het Juridisch Loket kan alleen als u niet te veel verdient. Bij een juridische vraag in 2022 bepaalt uw inkomen en spaargeld in 2020 of u voor een gratis afspraak met de jurist van het Juridisch Loket in aanmerking komt. Is een afspraak met de jurist niet voldoende om uw probleem op te lossen dan kan het Juridisch Loket u doorverwijzen naar een advocaat, die bij de Raad voor Rechtsbijstand is ingeschreven. Voldoet u aan de voorwaarden dan heeft u aanspraak op een zogenaamde toevoeging.

Een toegevoegde advocaat

Gaat een toegevoegde advocaat uw belangen behartigen dan betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen en spaargeld in 2020. De eigen bijdrage bij een toevoeging voor een licht advies, dat wil zeggen bij een eenvoudige zaak, start voor een rechtzoekende met de burgerlijke staat getrouwd, geregistreerd partnerschap, samenwonend en voor eenoudergezinnen bij een inkomen tot €30.100 bruto per jaar. De eigen bijdrage voor een arbeidszaak is dan €84. Voor alleenstaande is de eerste inkomensgrens tot €21.600 bruto per jaar.

Wanneer schakel je een arbeidsjurist in?

Heeft u een arbeidszaak en komt u niet aanmerking voor een toevoeging, bent u geen lid van de vakbond en/of niet voor rechtsbijstand verzekerd (of u wilt daar geen aanspraak op maken – de keuze is aan u), dan kunt u een arbeidsjurist in schakelen. Dit is een juridisch adviseur of advocaat gespecialiseerd in arbeidszaken. 

Als arbeidsjurist verleen ik rechtshulp bij vragen die spelen bij een probleem op de werkvloer. Denk aan (dreigend) ontslag, ziekte en re-integratie of een arbeidsconflict. Ook kan ik u bijstaan in een procedure bij de kantonrechter. Voor een arbeidsjurist betaalt u een uurtarief voor zijn/haar werkzaamheden. Daarbij is het mijn streven uw kosten voor rechtsbijstand minimaal te houden door deze geheel of gedeeltelijk door uw werkgever te laten vergoeden. Dit lukt niet altijd, maar vaak wel.

Samen op zoek naar een oplossing

Bent u voor uw probleem op de werkvloer op zoek naar een arbeidsjurist, dan kunt u mij altijd bellen of per e-mail contact met mij opnemen. We bespreken uw zaak en ik ga samen met u op zoek naar een oplossing van uw geschil.

Inhoud

Terugbelverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Links