Rechtspraktijk Vloet werkzaam vanuit Arnhem in het midden van Nederland, bereikbaar op tel. 026 - 84 84 262

Juridisch advies in Arnhem

Juridisch advies inschakelen

Wanneer schakel je een juridisch adviseur in en hoe werkt dat? In de regel bellen mensen mij met vragen over diverse onderwerpen.

De stappen die we doorlopen

Nadat we samen kort de situatie hebben doorgesproken zend ik de cliënt een offerte met daarbij mijn algemene voorwaarden en klachtenregeling. Als de cliënt akkoord gaat met de offerte vraag ik de cliënt tevens om mij schriftelijke stukken te sturen, zoals de arbeidsovereenkomst en de laatste salarisspecificatie. Ook vraag ik de cliënt om voor mij op papier te zetten wat de situatie is en welke vragen de cliënt daarbij heeft. Dit kan een korte tekst zijn.

Na ontvangst van het akkoord op de offerte en de aanvullende informatie maak ik een afspraak om het vervolg met de cliënt door te spreken. Dit kan telefonisch, via beeldbellen of tijdens een afspraak in de praktijk. De keuze is aan de cliënt. In het onderhoud geeft de cliënt meestal een toelichting op de situatie en bespreken we mijn visie op de vervolgmogelijkheden. We stemmen de wens van de cliënt en de strategie af. In overleg neemt de cliënt of ik contact op met de werkgever om zijn of haar standpunt naar voren te brengen. Want ook dat stem ik af met de cliënt, het is niet zo dat ik meteen met de werkgever ga bellen of mailen. Soms vindt een cliënt het prettiger om zelf het contact met de werkgever te onderhouden, soms vind ik het raadzaam om nog even buiten beeld te blijven. Dan adviseer ik de cliënt op de achtergrond.

Juridisch advies in de praktijk

Zo meldde zich enige tijd terug een cliënte, die vertelde dat de arbeidsrelatie met haar leidinggevende stroef verliep. Omdat deze cliënte bang was dat de stroeve relatie zou uitmonden in een arbeidsconflict als ik me namens haar zou melden bij haar werkgever, ben ik op de achtergrond gebleven. We hebben de mogelijke vervolgstappen doorgesproken en met mijn advies is de cliënte zelf aan de slag gegaan. Het is haar gelukt de arbeidsrelatie vlot te trekken en ze kan haar werkzaamheden in haar functie met plezier voortzetten.

Maatwerk voor optimaal resultaat

Kortom, juridisch advies is altijd maatwerk. De éne cliënt is blij dat ik het stokje overneem in de communicatie met de werkgever, de ander gaat zelf met mijn adviezen aan de slag. Het uitgangspunt is altijd om voor de cliënt het optimale resultaat te boeken.

Bent u op zoek naar een juridisch adviseur of heeft u vragen over de bovengenoemde situatie of een soortgelijke situatie? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag verder.

Inhoud

Terugbelverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Links