Wanneer heeft u een arbeidsjurist nodig?
Binnen het arbeidsrecht zijn er veel verschillende regelingen en wettelijke bepalingen op de arbeidsovereenkomst van toepassingen. Dit geldt voor zowel werkgevers als werknemers. Bij de eerste vragen over arbeidsvoorwaarden kunt u over het algemeen wel uit de voeten met de CAO of het arbeidsreglement van het bedrijf. Dit is echter alleen het geval wanneer de arbeidsverhouding soepel verloopt en de arbeidsovereenkomsten helder zijn.
Bij welke situaties juridisch advies?
Komt er een verschil van visie op wat geldt in bepaalde situaties, dan is het handig om u juridische te laten adviseren door een arbeidsjurist. Zeker als het om de hoogte van het salaris of ontslag gaat. Zo is juridisch advies handig bij vragen als:
- Wanneer komt iemand in aanmerking voor een hoger (of lager) salaris?
- Hoe leg ik een functiewijziging goed vast?
- Wanneer en op welke grond kan een werknemer worden ontslagen?
Maar ook bij een zieke werknemer
Wat vaak problemen en vragen oproept is de re-integratie van een zieke werknemer. Meestal betreft het dan een langdurig zieke medewerker die een half jaar of langer ziek is. Het is goed, zowel voor werkgever als werknemer om u goed te laten informeren over de wederzijdse rechten en plichten in deze situatie. Als een werkgever zijn re-integratie inspanningen niet goed uitvoert kan hem als sanctie doorbetaling van een derde ziektejaar worden opgelegd. Voor werknemers is het zaak zich in te spannen om terug te komen. Doen ze dit niet, dan kan zijn of haar loon worden opgeschort of ingehouden.
Vragen over de bovenstaande situaties
Heeft u vragen over de hierboven genoemde situaties of over een andere situatie? Neem dan gerust contact met mij op. Ik geef u graag advies en zal kijken wat ik voor u kan betekenen.
Inhoud
Terugbelverzoek
Links