Rechtspraktijk Vloet werkzaam vanuit Arnhem in het midden van Nederland, bereikbaar op tel. 026 - 84 84 262

Juridisch advies Arnhem

Wat is nou goed juridisch advies?

Er wordt vaak gesproken over goed juridisch advies, maar wanneer is juridisch advies nou ‘goed’ en welke factoren bepalen dat?

Wanneer is juridisch advies raadzaam

Als de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer niet goed loopt, dan kan het raadzaam zijn een juridisch adviseur in te schakelen. Iemand die weet hoe een arbeidsverhouding juridisch in elkaar steekt en je meer kan vertellen over de wederzijdse rechten en plichten. Het is dus goed om een jurist in te schakelen die verstand heeft van arbeidsrecht, want het arbeidsrecht is een specialistisch vakgebied.

Wat doet een juridisch adviseur

Een juridisch adviseur zal in eerste instantie samen met jou de situatie in kaart brengen. Hierbij zijn vooral de feiten en omstandigheden van belang die juridisch relevant zijn. Iemand kan bijvoorbeeld ontevreden zijn over een beoordeling die zijn baas over zijn functioneren heeft vastgesteld. De vraag is dan of de werknemer eerder is aangesproken op zijn manier van werken, bijvoorbeeld in een functioneringsgesprek. Indien hij voldoende is ingelicht over zijn tekortkomingen moet de medewerker juridisch gezien de gelegenheid krijgen om zich te verbeteren

Welke richtlijnen worden er gehanteerd?

Bij het behandelen van een zaak heeft een cliënt vaak behoefte aan richtlijnen. Zo willen sommige cliënten een brief naar hun werkgever versturen om hun ontevredenheid te uiten. Een ander wil graag in gesprek met de werkgever om tot een oplossing te komen of helemaal weg bij zijn werkgever mits er een werkloosheidsuitkering bij komt kijken.

Als de juridisch relevante feiten op een rijtje zijn gezet en je weet wat de wensen van de cliënt zijn bepaal je gezamenlijk de strategie. Zo wordt er bepaald of de medewerker zelf een brief naar de werkgever gaat sturen of dat dit door de juridisch adviseur wordt gedaan. Een andere afweging die kan worden gemaakt is of er een second opinion over het gegeven advies van de bedrijfsarts komt, of toch een deskundigenoordeel bij het UWV?

Zo ziet goed juridisch advies eruit

Een goed juridisch advies bestaat uit een adequate juridische begeleiding. De jurist bespreekt met de cliënt zijn of haar situatie en wensen. Daarnaast geeft de jurist advies over de juridische mogelijkheden en hoe daar invulling aan kan worden gegeven. Tot slot bespreekt de juridisch adviseur samen met de cliënt de vervolgstappen. Deze stappen worden afgestemd op de mogelijkheden en het beoogde resultaat.

Meer weten?

Meer weten of op zoek naar juridisch advies? Neem contact met mij op. Ik heb je graag verder.

Inhoud

Terugbelverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Links