Rechtspraktijk Vloet werkzaam vanuit Arnhem in het midden van Nederland, bereikbaar op tel. 026 - 84 84 262

Maria Vloet

Hulp bij ontslag

Reorganisaties, fusies, faillissementen, ontslagen, loon dat niet of te laat wordt uitbetaald: het is aan de orde van de dag. Uw baan kan van de ene op de andere dag een bron van conflicten, problemen en zorgen worden. Door deze ontwikkelingen kan het voorkomen dat u hulp bij ontslag nodig heeft. Rechtspraktijk Vloet helpt u verder met de volledige kennis van het arbeidsrecht.

Wanneer is er sprake van een ontslag?

Indien er sprake is van een arbeidsovereenkomst met een werkgever bent u in loondienst. Indien deze arbeidsovereenkomst wordt beëindigd is er sprake van ontslag. U kunt ontslagen worden in bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Uw werkgever zegt de arbeidsovereenkomst op nadat hij/zij daarvoor toestemming heeft gekregen van het UWV.
 • Uw arbeidsovereenkomst eindigt van rechtswege. Dat is het geval bij een tijdelijk contract.
 • De kantonrechter ontbindt op verzoek van uw werkgever of van uzelf de arbeidsovereenkomst.
 • Uw werkgever en u zijn het eens over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

Welke stappen kunt u nemen na ontslag?

Indien er sprake is van een ontslag kunt u de volgende stappen doorlopen om er bijvoorbeeld achter te komen of uw ontslag rechtsgeldig is:

 1. Is het ontslag geldig?
 2. Vastleggen van afspraken
 3. Als werkzoeker inschrijven bij het UWV
 4. Aanvragen van WW-uitkering
 5. Indien geen recht op WW-uitkering, wellicht bijstand?
 6. Solliciteren op een nieuwe functie!

Hulp bij ontslag door ervaren jurist

Rechtspraktijk Vloet heeft jarenlange ervaring met arbeidsrecht. De regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is de afgelopen jaren erg veranderd. De kantonrechters formule waar de medewerker bij ontslag recht op had is bijvoorbeeld omgeruild voor een lagere transitievergoeding. Om te weten waar u recht op heeft kunt u onze ervaren jurist inschakelen voor hulp bij ontslag.

Arbeidsjurist uit Arnhem

Rechtspraktijk Vloet staat u bij met advies en ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht. Indien het nodig is helpen wij u tot aan de kantonrechter. Echter, In de meeste gevallen komt het niet zover.  Dan volstaat overleg, een briefwisseling, een onderhandeling om tot een acceptabele tot goede oplossing voor u te komen. Bijvoorbeeld in de vorm van een regeling, waarin beide partijen water bij de wijn doen en we ernaar streven voor u het maximale te bereiken. Wilt u hulp bij ontslag door een ervaren arbeidsjurist? Neem vrijblijvend contact op met Rechtspraktijk Vloet voor de juiste ondersteuning in het proces.

Inhoud

Terugbelverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Links